CéljainkIcon

Célunk a vajdasági magyar fiatalok identitásának megőrzése, közéletbe való bevonásuk, hétköznapi és kulturális életük fellendítése, érdekeik széleskörű képviselete, egy összetartó közösség építése és ápolása, valamint olyan gyakorlati és elméleti tudás átadása, amely a magán- és szakmai életben is egyaránt alkalmazható. Szervezői és szakcsoportjaink folyamatosan törekednek munkánk tökéletesítésére, rendezvénysorozataink évről évre fejlődnek és megújulnak.

TörténetünkIcon

A Vajdasági Ifjúsági Fórum, vagy ahogy a legtöbben ismerik – VIFÓ, 1996-os fennállása óta rengeteg programot szervezett Vajdaság-szerte, amelyek mindegyike olyan elméleti és gyakorlati tudást adott az intézményen kívüli oktatás jegyében, melynek segítségével könnyebben tudtak és tudnak ma is eligazodni a mindennapi életben a résztvevők, fiatal vajdasági közösségünk tagjai. Szerveztünk már konferenciákat, előadásokat, Európai Unió által támogatott rendezvényeket, önéletrajz és motivációs levél készítő tanfolyamokat is. Legjelentősebb programjaink a Vajdasági Szabadegyetem, a VIFÓ Ifjúsági Konferencia, a Kiállni Sosem ART, a Diákhétvégék, különböző jótékonysági rendezvények és a VIFÓ Gólyabuli. Egyik legfőbb alapelvünk a tudatos innováció.

Az évek során a VIFÓ az ifjúsági és közélet jelentős szereplőjévé nőtte ki magát Vajdaság- és Kárpát-medence-szerte egyaránt. Széleskörű kapcsolati hálózatunknak és együttműködéseinknek köszönhetően aktívan képviselhetjük a vajdasági magyar fiatalságot, valósíthatunk meg határokon átívelő projekteket és küzdhetünk a szülőföldünkön való megmaradásért. Alapító tagjai és 2021-től vajdasági régiós elnökei vagyunk a Magyar Ifjúsági Konferenciának (MIK), tagjai és nemzetközi szemináriumainak aktív résztvevői a Youth of European Nationalities (YEN) kisebbségi ernyőszervezetnek, valamint partnerei a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK).